Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Kever in de heuvels

2 comments

Foto van veelkleurige Volkswagens type Kever

Inhotim (MG) Brazilië 2012

Moderne kunst is vaak niet aan mij besteed. In mijn beleving is veel moderne kunst zo ver verwijderd van de werkelijkheid dat het die werkelijkheid niet meer becommentarieert, transformeert of op andere wijze verwarring sticht of aan het denken zet. Het wordt dan een trucje, een geintje.

Desondanks was een bezoek aan Inhotim, een enorm kunstpark in de Braziliaanse deelstaat Minas Gerais (MG), een belevenis. Deze Volkswagens Kever (in het Portugees: Fusca) stonden daar temidden van de heuvels waar voorheen mijnbouw plaats vond. Het park is prachtig, de kunst zeer gevarieerd. Een oase in een land met veel problemen.

New York Times over Inhotim

Meer Brazilië | Meer foto’s

 

Written by Bert Ernste

september 2nd, 2013 at 8:15 am

2 Responses to 'Kever in de heuvels'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Kever in de heuvels'.

  1. Mag ik als regelmatige bezoeker van Inhotim nog iets toevoegen? Dat op de voorruiten van de drie kevers drie palindromen staan: [1] E o bolero borel oboé [2] É nobreza fazer boné [3] Zé deserto tres e dez.

    constantinoc

    2 sep 13 at 15:32

  2. Die heb ik indertijd gemist!

    Bert Ernste

    2 sep 13 at 16:44

Leave a Reply