Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

De Uithof (Utrecht) 1

leave a comment

Foto van gebouw op De Uithof (Utrecht)

Utrecht 2013

De Uithof bij Utrecht was ooit buitengebied. Zelfs de Biltstraat in Utrecht was nog heel lang landelijk. Niet voor niets was daar de Faculteit Diergeneeskunde gevestigd met zijn verblijven voor dieren en wat daar mee bij komt. Naarmate de stad Utrecht uitdijde, moest de Universiteit Utrecht met Diergeneeskunde voorop op zoek naar nieuwe huisvesting. Dat werd De Uithof.

Toen ik studeerde vond ik het maar een saai gebeuren daar op De Uithof, mede omdat mijn faculteit was gevestigd in de betonnen kantoortoren Trans (van Transitorium) II. Inmiddels heet die het Willem C. van Unnikgebouw. Daar was geen kraak of smaak aan, ook niet van binnen. Dat was in de jaren zeventig van afgelopen eeuw.

Sedertdien zijn er op De Uithof vele gebouwen van de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht bij gekomen en daar zijn staaltjes van fraaie architectuur bij.

Op bovenstaande foto het F.A.F.C. Wentgebouw, dat in de volksmond ‘de Ponskaart’ werd genoemd. Morgen en overmorgen nog twee plaatjes van De Uithof.

Meer foto’s

Written by Bert Ernste

september 18th, 2013 at 8:10 am

Leave a Reply