Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Wettelijke voorschriften

2 comments

Foto van tekst over niet rokenBrazilië kent goede wetten. Zo goed en gedetailleerd dat procederen in het land een langdurige zaak is. Dat komt overigens ook door de traagheid van de rechtbanken, die op het gebied van automatisering sterk achter lopen. De handhaving is een ander verhaal.

Bijgaande foto laat zien waar te gedetailleerde wetten toe leiden. Op de stoel voor mij in de bus tussen twee steden in Brazilië staat:

Volgens Wet nr. 29224 van 15 juli 1996 en Wet nr. 10.167 van 27 december 2000 IS HET NIET TOEGESTAAN TE ROKEN in dit voertuig.

Een simpel bordje ‘verboden te roken’ volstaat blijkbaar niet.

Eerder zag ik al eens een propagandabord van de overheid, dat een investering van meer dan een miljoen tot op de cent nauwkeurig vermeldde.

Meer Brazilië

Written by Bert Ernste

november 8th, 2013 at 8:37 am

2 Responses to 'Wettelijke voorschriften'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Wettelijke voorschriften'.

  1. Zo zie je hier regelmatig bij het weerbericht dat verwacht wordt dat de hoeveelheid regen die zal vallen 41 mm is of bv. 28 mm. Alsof je dat zo nauwkeurig kunt berekenen.

    Joop Liefaard

    8 nov 13 at 10:25

  2. Die borden waarop de kosten van bijvoorbeeld een viaduct zo nauwkeurig worden vermeld kom ik in Minas Gerais ook tegen, tijdens de bouw. Het riep bij mij twee vragen op: of het te maken heeft met het tegengaan van corruptie en of daarmee misschien wordt (geprobeerd te) voorkomen dat de kosten na de aanbesteding hoger en hoger worden.

    constantinoc

    8 nov 13 at 11:56

Leave a Reply