Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Titus Brandsma Gedachteniskerk

2 comments

Foto van entree van kerk

Nijmegen 2013

Entree van de Titus Brandsma Gedachteniskerk gewijd aan Titus Brandsma, een priester die zich verzette tegen de Duitse bezetting van Nederland en later de dood vond in concentratiekamp Dachau.

Meer foto’s

Written by Bert Ernste

december 15th, 2013 at 8:18 am

2 Responses to 'Titus Brandsma Gedachteniskerk'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Titus Brandsma Gedachteniskerk'.

 1. Mijn moeder vertelde me altijd dat Titus Brandsma mijn leven gered heeft toen ik met een levensgevaarlijke griep en toen nog zonder penicilline en in de nacht op de rand van leven en dood verkeerde. Met twee “bruine” heerooms Karmeliet was zij volledig op de hoogte met wat Titus overkwam en had ver voor zijn heiligverklaring toen al en daarna nog meer, zoals dat in de toenmalige roomse families ging, een geweldige verering voor Titus. Je snapt dat ik als al heel lang geleden “genezene” het niet laten kan om op dit blog te reageren!

  joost tibosch sr

  15 dec 13 at 15:01

 2. Dank voor deze interessante reactie.

  Ik ben niet van Roomse huize, maar heb in mijn jeugd, waarschijnlijk op school, wel iets meegekregen van het verhaal van Titus Brandsma. De (vage) herinnering kwam terug, toen ik bij toeval langs deze kerk kwam en even binnen liep.

  Overigens kan ik geen bevestiging vinden dat Titus Brandsma daadwerkelijk heilig is verklaard. Naar ik begrijp loopt dat proces nog steeds.

  Hier een bespreking van twee boeken over Titus Brandsma uit 2009.

  Bert Ernste

  15 dec 13 at 16:28

Leave a Reply