Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Ondertussen op het zuidelijk halfrond: zomer

leave a comment

Foto van strand met bergen op de achtergrond

Itanhaém (SP) Brazilië 2013

Wie nu in zijn winterjas naar buiten moet vanwege de Europese winter vergeet het vaak, maar op het zuidelijk halfrond is het nu hartje zomer. De zomervakanties zijn in volle gang, tussen Kerst en Oud-en-Nieuw trekken veel stedelingen naar het strand, compleet met alle verkeersopstoppingen, die dat geeft.

Het strand hierboven is nog vrij leeg, want het was pas half acht in de ochtend en de foto is al even geleden genomen, dus niet in het hoogseizoen. Vooral tussen Kerst en Oud-en-Nieuw zijn de populaire stranden van Brazilië minstens zo vol als Zandvoort op een mooie zomerdag.

Het schooljaar loopt op het zuidelijk halfrond ongeveer van februari tot december, waarbij in Brazilië een en ander pas echt op stoom komt na het carnaval, tenminste als dat een beetje vroeg valt.

Meer Brazilië | Meer foto’s

Written by Bert Ernste

december 29th, 2013 at 8:38 am

Leave a Reply