Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Vuurtoren Huisduinen

leave a comment

Foto van rode vuurtoren

Huisduinen (gemeente Den Helder) 2007

Lange Jaap, de vuurtoren van Huisduinen, stond al eerder op dit blog, maar zo’n fraai baken voor zeelieden verdient een tweede plaatje, ook al vanwege de jeugdherinnering, die ik eerder beschreef:

Toen ik in Den Helder woonde scheen het licht van Lange Jaap in mijn jongenskamer, als mist of nevel het licht verstrooide. Vier flitsen per twintig seconden, die steeds heel even mijn kamer vagelijk verlichtten. Bij zware mist brulde de misthoorn. Ik dacht dan met een ietwat romantisch jongenshart aan de zeelieden op die onmetelijke zee. Met rode oren las ik in die tijd Hollands Glorie, roman van de zeesleepvaart van Jan de Hartog.

Morgen een wijdere blik op de vuurtoren.

Written by Bert Ernste

februari 8th, 2014 at 8:25 am

Leave a Reply