Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Hup Holland!

2 comments

Foto van huizen met vlaggen en oranje versiering

Utrecht 2014

Foto van wk-hamsters voor raamVandaag begin het WK, de Copa, zoals ze in Brazilië zeggen.

Ik kijk graag naar huizen die versierd zijn voor het wereldkampioenschap voetbal. Het verbaast me hoe veel geld en inspanning mensen over hebben voor het ophangen van oranje versiering.

Helaas is het meestal lelijk, want het veel gebruikte oranje plastic is nogal giftig van kleur. In textiel valt het oranje nog wel wat mee, maar echt mooi is het zelden.

Dan hebben Brazilianen het gemakkelijker: groen en geel is meestal aantrekkelijker, zelfs in plastic. Met het rood en geel van de Spanjaarden en de kleuren van veel andere landen valt ook beter te werken dan met dat giftige oranje.

Wat te doen als je buren de straat willen versieren en ook aan jouw huis oranje slingers willen hangen? In eerste instantie denk je: “doe maar”, want je wilt niet flauw zijn, al heb je er niets mee en is groepsdwang altijd vervelend. Maar als ze zonder te vragen ineens een ladder tegen je huis zetten om jouw huis te ‘versieren’, wordt het echt opdringerig.

Gelukkig is dit jaar de oranjekoorts (vooralsnog) minder dan bij vorige gelegenheden. Hopelijk blijft het zo. Van sport genieten is één, meedoen met al die commercie met dat lelijke oranje plastic, een tweede.

Meer foto’s

Written by Bert Ernste

juni 12th, 2014 at 6:09 am

2 Responses to 'Hup Holland!'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Hup Holland!'.

 1. Mee eens dat groen-en-geel minder pijn aan de ogen doet, maar hier in Brasil denk ik nu dagelijks: overdaad schaadt. En ik heb sterk de indruk dat het vooral de commercie is die denkt daarin mee te moeten gaan.
  Ik wens onze ogen sterkte.

  Constant Coolsma

  12 jun 14 at 12:01

 2. En ik maar denken dat het nog niet zo veel vaart loopt daar in Brazilië. Maar bij jou is het versieren al aardig op gang gekomen?

  Zie ook deze van Katy Sherriff.

  Bert Ernste

  12 jun 14 at 13:01

Leave a Reply