Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Balspeler

leave a comment

Beeld van een man met bal

Utrecht 2014

De mens heeft maar een beperkt waarnemingsvermogen. Vaak loop je dagelijks langs iets heen zonder het daadwerkelijk te zien. Zo was ik dit beeld al vele malen gepasseerd en had vagelijk wel gezien dat er een beeld stond, maar als iemand mij daarna had gevraagd wat het voorstelde, zou ik het niet hebben kunnen zeggen.

Totdat ik er een keer vlak voor ging staan. Het is een balspeler (ik dacht zelf aan jeu de boules / petanque), een beeld van Jan van Luijn. Het staat in het plantsoen langs de Merwedekade in Utrecht.

Het voordeel van niet alles in een keer waarnemen is dat er altijd nog weer wat te ontdekken valt, zelfs op een bekende route.

Written by Bert Ernste

augustus 7th, 2014 at 6:20 am

Leave a Reply