Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Hype: açaí-bes

leave a comment

Foto van stalletje op het strand dat açaí verkoopt

Itanhaém (SP) Brazilië 2013

Gezondheid is bij uitstek een gebied waar veel onzin wordt verkocht en vele hypes de rondgang doen. De Zuid-Amerikaanse açaí-bes is daar een goed voorbeeld van. De vrucht die in Brazilië, Peru en Suriname groeit, zou rijk zijn aan anti-oxidanten en andere stoffen die gezondheid bevorderen. De bes zou ook kunnen helpen bij afvallen. De gezondheidseffecten van het consumeren van açaí zijn evenwel niet bewezen. Marketing lijkt de schuldige van de hype.

Dat neemt niet weg dat je de vrucht, althans afgeleiden ervan, vaak in gezondheidswinkels tegen komt en – zoals op de foto – op het Braziliaanse strand.

Meer Brazilië | Meer foto’s

Written by Bert Ernste

augustus 13th, 2014 at 6:26 am

Leave a Reply