Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Museum De Fundatie (Zwolle)

leave a comment

Foto van museum met blauwe ovaal op dak

Zwolle 2014

Museum De Fundatie in Zwolle is voor mij een voorbeeld van een geslaagde combinatie van een oud, monumentaal pand met een moderne uitbouw. De blauwige koepel vloeit als het ware over in de hemel en tast daardoor het oude pand niet aan, dat blijft geheel herkenbaar in zijn oude glorie.

Het oorspronkelijke gebouw, het Paleis aan de Blijmarkt, is gebouwd tussen 1838 en 1841 naar een ontwerp van de Haagse architect Eduard Louis de Coninck. Het deed dienst als Paleis van Justitie en zetel van de Rijksplanologische Dienst. De uitbreiding op het dak is een ontwerp van Hubert-Jan Henket (Bierman Henket Architecten).

Meer foto’s

Written by Bert Ernste

augustus 18th, 2014 at 6:36 am

Leave a Reply