Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

São Miguel – Azoren

leave a comment

Foto van eiland onder wolken

São Miguel – Azoren (Portugal) 2014

De Azoren (in het Portugees: Açores) zijn een eilandengroep in de Atlantische oceaan, behorende bij Portugal. Op de foto het eiland São Miguel, waar de hoofdstad is van de Azoren: Ponta Delgada.

Foto van weerman die met lippenstift op een weerkaart schrijftToen de Nederlandse televisie nog maar twee netten had, hoorde ik met enige regelmaat van de Azoren in het weerbericht. Het leek wel of daar altijd hogedrukgebieden lagen die het weer in Nederland beïnvloedden. Vandaag de dag worden de Azoren zelden meer genoemd.

Grappig detail: het televisieweerbericht van toen werd weergeven op een whiteboard met kaart, waarop de weerman de ontwikkelingen met een lippenstift aantekende. Een krijtje kraste te veel en dat deed pijn aan de oren.

Written by Bert Ernste

augustus 19th, 2014 at 6:38 am

Leave a Reply