Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Walvis spotten – Azoren

leave a comment

Foto van potvissen, een spuitend

Nabij São Miguel – Azoren (Portugal) 2014

Een van de attracties van de Azoren (Açores) (eilandengroep in de Atlantische oceaan) is walvissen en dolfijnen kijken. Gisteren op dit weblog een foto van de bootjes met toeristen, hierboven twee walvissen, meer precies potvissen (sperm whales), waarvan er een spuit.

Heel veel meer krijg je van de walvissen meestal niet te zien, anders dan dolfijnen springen ze niet zo heel vaak boven het water uit. Ik moet wel toegeven dat ik de even boven het water uitkomende staarten bij de diepe duik die ze maakten, heb gemist. Ondanks het feit dat je op die grote watervlakte ook de omvang van deze dieren niet goed kunt inschatten (mannetjes gemiddeld 16 meter lang), is het toch wel een ervaring om ze in het wild te zien zwemmen.

Meer foto’s

Written by Bert Ernste

augustus 21st, 2014 at 6:34 am

Leave a Reply