Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Jazz

one comment

Foto van schilderij met musici aan muur

Utrecht 2014

Foto van oude Philips bandrecorder. Bron: https://www.jvanschaikconsultancy.nl/radiomuseum/philips/bandrecorder/el3541/index.htmlHet is mij een raadsel waarom ik in mijn jeugd ineens jazzmuziek mooi ben gaan vinden. Mijn ouders hadden geen jazzplaten en waren niet erg bezig met muziek. Ook mijn schoolgenoten waren geen jazzfans.

Er is een redelijke kans dat ik ‘aan de jazz’ raakte door het radioprogramma van Michiel de Ruyter. Het was in ieder geval een programma, waar ik een tijd lang gefascineerd naar heb geluisterd. De Ruyter had een aparte stem en wist zijn enthousiasme voor de jazz goed over te brengen.

Vaak nam ik stukken op met een ouderwetse bandrecorder zoals die hiernaast. (Foto Virtueel radio en tv museum Lekkerkerk.) Op school schreef ik de namen van talloze groten uit de jazz op de schutbladen van mijn multomap.

Het is nu vele jaren later, maar ik mag nog steeds graag naar jazz luisteren.

Written by Bert Ernste

september 8th, 2014 at 6:33 am

One Response to 'Jazz'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Jazz'.

  1. Ja, Michiel de Ruyter, zijn serie over Coltrane. Maar ook Musica Nova, op zondagmiddag. Ton Hartsuiker. Niet Jazz, wel prachtig: http://nl.wikipedia.org/wiki/Ton_Hartsuiker.

    Blewbird

    8 sep 14 at 20:03

Leave a Reply