Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Herfst: paddenstoel

2 comments

Foto van witte paddenstoel met 'hoge hoed'

Doetinchem 2014

Aparte dingen, paddenstoelen.

Op Wikipedia lees ik: “Een paddenstoel is het vruchtlichaam van een zwam of schimmel. Paddenstoelen vormen maar een klein deel van de schimmel, waarvan het grootste deel zich onder de grond bevindt in de vorm van schimmeldraden.”

Dat heb ik ooit op school geleerd, maar was geheel weggezakt in de krochten van het geheugen.

Written by Bert Ernste

oktober 14th, 2014 at 6:26 am

2 Responses to 'Herfst: paddenstoel'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Herfst: paddenstoel'.

  1. Mooie foto van deze paddestoel Wij hebben in ons schapen landje (waarin 6 schapen en een oude geit lopen) ook mooie paddestoelen staan dit jaar het ene moment fotografeert Huberdien ze als ronde donkere bollen en nu staan er drie grote bruine hoeden op een steeltje. Kennelijk lopen de schapen er netjes omheen want ze staan nog steeds mooi rechtop. Doe je moeder de hartelijke groeten van mij en ook voor jou en de rest van de familie.

    marie Sassen-Doyer

    14 okt 14 at 17:29

  2. Opvallend dat de geit en schapen netjes om de paddenstoelen heen lopen. Hartelijke groet!

    Bert Ernste

    14 okt 14 at 19:49

Leave a Reply