Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Wilde katten

one comment

Foto van jonge kat tussen planten

Itanhaém (SP) Brazilië 2013

In de buurt waar we verblijven in Brazilië zijn nogal wat wilde katten. Een heeft een nest gemaakt onder de palmboom in de tuin van ons verblijf. Moeder en jongen zijn niet van onze aanwezigheid gediend, maar zijn zo gehecht aan hun plekje dat ze steeds weer terug komen, als wij binnen of weg zijn.

Vervelend is dat er mensen zijn, die de wilde katten voederen. Dat doen ze namelijk niet bij hun eigen huis, maar bij de huizen van anderen, als die een tijdje leeg staan, wat in een badplaats veel voorkomt. Dat geeft stank en bij het gras maaien vliegen de kattendrollen om de oren van de maaier. Aha! Daarom voederen die mensen de wilde katten ver van hun eigen tuin.

Meer Brazilië

Written by Bert Ernste

november 12th, 2014 at 7:27 am

One Response to 'Wilde katten'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Wilde katten'.

  1. In Zuid-Limburg zijn twee hier geboren echte Wilde Katten gesignaleerd.
    Het aantal verwilderde huiskatten blijft in Nederland natuurlijk niet te tellen.

    Vriendelijke groet,

    Rob Alberts

    12 dec 14 at 10:29

Leave a Reply