Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Kolibrie, fascinerend vogeltje

one comment

Foto van kolibrie op tak

Itanhaém (SP) Brazilië 2014

De kolibrie lijkt een lief vogeltje, omdat hij zo schattig om de bloemen vliegt om zich te voeden met nectar. Ze zijn evenwel nogal territoriaal en agressief tegen indringers. Ik zag ooit een kolibrie een andere vogel naar de grond dwingen. Er vielen overigens geen slachtoffers. Dit is een rouwkolibrie (Engels: black jacobin; Portugees: beija flor preto).

Written by Bert Ernste

november 28th, 2014 at 7:35 am

One Response to 'Kolibrie, fascinerend vogeltje'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Kolibrie, fascinerend vogeltje'.

  1. Agressief is vooral de beija-flor tesoura, met een lange gevorkte staart. Hij probeert alle andere vogels die in zijn territorium aan de bebedouro (reservoir met zoet water) komen lurken te verjagen. Geen andere beija-flor of kolibrie gedraagt zich zo asociaal.

    Constant Coolsma

    30 nov 14 at 12:35

Leave a Reply