Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Circus in de stad!

2 comments

Foto van gestreepte circustent met vlaggen

Doetinchem (Achterhoek) 2014

Het circus is in de stad! Vroeger, toen er nog geen televisie was, was dat een enorm spannende gebeurtenis. Nu zijn we nogal verwend door het vermaaksbombardement waar we dagelijks toegang toe hebben. Talloze televisiekanalen, ontelbare computerspellen, internet in al zijn gedaantes, pretparken alom en ga zo maar door. Zo’n circus valt nu vaak een beetje in het niet in het scala van beschikbaar vertier.

In mijn jeugd was Circus Boltini van Toni Boltini een begrip. Hieronder twee filmpjes uit die tijd. Een over het oefenen van de artiesten, de tweede vooral over het opzetten van de tent. Begrijpelijk overigens dat het dresseren van dieren vandaag de dag ter discussie staat. Erg natuurlijk komt het gedrag van de gedresseerde dieren niet over.

Written by Bert Ernste

januari 8th, 2015 at 7:25 am

2 Responses to 'Circus in de stad!'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Circus in de stad!'.

 1. Mijn vader was een enorme Fan van het oude circus. Ook het opzetten van de tent vond hij prachtig. Wij gingen altijd naar het circus behalve in de oorlog toen was er geen circus zo ver ik me dat herinner. Mijn moeder vond een circus maar niks. Mijn grootvader van mijn moeders kant was dierenarts oa in het burger dierenpark in Arnhem. Als er wat met de dieren van het circus was dan kwam hij daar en kreeg daarna gratis kaartjes voor de eerste rij in het circus. Mijn moeder had daar als kind geen goede herinneringen aan, om de dieren zo dichtbij te zien.

  Marie sassen-Doyer

  8 jan 15 at 09:17

 2. Schone herinneringen.

  Ik herinner mij dat er in mijn jeugd een circus was op het toen nog braak liggende terrein aan het einde van de Frans van Dijklaan in Doorn, vlakbij de Langbroekerweg. Ik vond het als kind maar wat spannend. Ook het idee dat de mensen van het circus maar rondtrokken met hun woonwagens en niet op een vaste plek woonden, maakte indruk op mij als kind.

  Bert Ernste

  8 jan 15 at 10:26

Leave a Reply