Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Ruïne in het groen

2 comments

Foto van betonijzer tussen opschietend groen

Utrecht 2013

Op de foto restanten van het voormalige postverdeelstation bij station Utrecht.

Toen de post in Nederland nog gebruik maakte van het spoor, was er bij station Utrecht (en andere stations) een postverdeelstation, waar de postzakken gereed werden gemaakt voor transport. Dat is inmiddels afgebroken en het terrein ligt al een hele tijd braak. De fundamenten en grote stukken van de betonnen vloeren zijn echter niet weggehaald, zodat er tussen het opschietende groen stukken beton en betonijzers te vinden zijn. Ook nog hele stukken muur, trouwens, die in gebruik zijn bij graffiti-artiesten.

Written by Bert Ernste

februari 4th, 2015 at 7:43 am

2 Responses to 'Ruïne in het groen'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Ruïne in het groen'.

  1. Wij hadden in Zwolle waar ik opgegroeid ben ook zo,n post verdeel station.voor ons huis. In de oorlog had mijn moeder heel vaak valse persoonsbewijzen en extra bonkaarten voor de ondergrondse in huis en aangezien het TE gevaarlijk was om die s,avonds in huis te hebben omdat er DAN vaak Duitsers een inval kwamen doen,deed mijn moeder die papieren aan het eind van de middag op de post en ,s,nachts werden ze daar verdeeld en ze waren weer aan haar zelf geadresseerd dus s,morgens tegen de tijd dat ze weer opgehaald werden had ze ze weer per post gekregen en in het postkantoor waren ze veilig voor de avond en de nacht opgeborgen.

    Marie Sassen-Doyer

    4 feb 15 at 10:51

  2. Een slimme truc en een mooi oorlogsverhaal! Al was die oorlog met de bezetting natuurlijk geen pretje.

    Bert Ernste

    4 feb 15 at 10:56

Leave a Reply