Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Waar bemoeien ze zich mee?

leave a comment

Foto  van kopje koffie en suikerzakjes

São Paulo (SP) Brazilië 2015

Daar zit je aan een lekker kopje koffie en dan valt je oog op de slogans op de suikerzakjes: ‘Leef intens’, ‘Een eenvoudige glimlach verandert alles’, ‘Houd het simpel’, ‘Laat kinderen schaterlachen’, ‘Vier elke overwinning’, ‘Omarm een goed doel’. Duh! Waar bemoeit de suikerfabrikant zich mee?!

Je komt het koffiehuis binnen nadat je op je werk gehoord hebt dat je die opslag niet krijgt, of – erger – dat je contract niet wordt verengd, je zoekt troost bij een kopje koffie en dan krijg je dit soort suikerzoete spreuken te zien. ‘Leef intens’, ‘Vier elke overwinning’. Niet leuk als je net een tegenslag hebt gehad.

Of je komt thuis nadat je relatie het heeft uitgemaakt. Je zet op zoek naar troost de televisie aan, zo’n ‘slimme’, in dit geval van het merk LG, die bij het opstarten tegen je roept ‘Life is good’. Daar weet LG dus helemaal niets van. Het is een klap in je verdrietige gezicht.

Bedrijfsleven, richt je op je kerntaak: het maken van een goed product, en bemoei je vooral niet met de beleving van de klant.

Written by Bert Ernste

februari 8th, 2015 at 7:30 am

Leave a Reply