Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

São Paulo: pre-carnaval 1

leave a comment

Foto van straatcarnaval

Foto van carnavalspopSão Paulo (SP) Brazilië 2015

Het carnaval dijt uit. Het carnaval begint formeel pas aanstaande vrijdag, maar in Brazilië zijn steeds meer blocos, wijkgebonden groepen die straatcarnavals organiseren als tegenhanger van het officiële, grote carnaval van de sambascholen die meestal optreden in speciale stadions. Deze blocos gaan deze dagen al de straat op met verkeersopstoppingen als gevolg.

Op de foto hierboven presenteert een bloco uit São Luiz do Paraitinga zich in São Paulo, aangevoerd door zangeres Suzana Salles. Tijdens het echte carnaval is die groep natuurlijk actief in de thuisstad. Rechts de carnavalspop van het betreffende Bloco Maricota. (Klik op de foto om die groter te zien.)

Beelden van het straatcarnaval in São Paulo van de krant Folha de São Paulo.

Written by Bert Ernste

februari 9th, 2015 at 7:35 am

Leave a Reply