Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Neus in de wind

one comment

Foto van standbeeld van omhoog kijkende heer

Foto van standbeeld van omhoog kijkende heer met hondjeUtrecht 2014

Ogenschijnlijk een nogal hooghartig kijkende heer, maar het blijkt iemand te zijn die naar de Spoetnik kijkt. Het hondje is duidelijk niet geïnteresseerd in wat zich boven hem afspeelt. (De foto rechts op groter formaat door erop te klikken.) De Spoetnikkijker is een standbeeld van Oswald Wenckebach uit 1957.

De Spoetnik (of Sputnik) was de eerste kunstmatige satelliet (‘kunstmaan’) die in een baan om de aarde werd gebracht (door de Sovjet Unie in 1957). Dat was in de zogenoemde Koude Oorlog. Het Westen werd verrast door de lancering en dat leidde onder leiding van de Verenigde Staten tot een ruimtewedloop.

Written by Bert Ernste

april 25th, 2015 at 6:27 am

One Response to 'Neus in de wind'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Neus in de wind'.

  1. Die man moet wel goede ogen hebben om de Spoetnik te kunnen zien.Geert was altijd bezig met vooral de Russische ruimtevaart.Onzee hond van toen heette ook prompt LAIKA (eerste hond die de ruimte inging)

    Marie Sassen-Doyer

    25 apr 15 at 12:19

Leave a Reply