Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

São Paulo: oranje fietsen

2 comments

Foto van oranje huurfietsen aan rek

São Paulo (SP) Brazilië 2014

Op de foto huurfietsen, waarmee je in São Paulo kunt rondtoeren. Je ziet het systeem in veel grote steden. Qua klimaat en vanwege de hellingen is São Paulo niet de meest ideale fietsstad, maar dit rek is vaak leeg, dus ze worden volop gebruikt. Over hetzelfde systeem in Rio de Janeiro gaat dit artikel. Rio is trouwens een stuk vlakker dan São Paulo.

Wel jammer dat je met deze fietsen een rijdende reclame bent voor Banco Itaú of, er is nog een systeem in São Paulo, voor een andere bank: Bradesco. Ik zou liever op een neutrale fiets rijden. Er is al zo ontzettend veel reclame om ons heen.

Jammer dat de websites van beide systemen alleen in het Portugees zijn: Itaú | Bradesco.

Written by Bert Ernste

mei 18th, 2015 at 6:36 am

2 Responses to 'São Paulo: oranje fietsen'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'São Paulo: oranje fietsen'.

 1. In Belo Horizonte, hoofdstad van de deelstaat Minas Gerais, bestaat dit systeem sedert enige tijd ook. Op de website http://www.movesamba.com/bikebh/home.asp wordt het aantal ritten bijgehouden en de winst in mindere CO2-uitstoot.
  De fietsen maken daar ook reclame voor de Itaú-bank. Jaren geleden viel me al op dat paaltjes langs het fietspad aan de boulevard van Copacabana in Rio de Janeiro reclamebordjes van ING lieten zien!

  Constant Coolsma

  19 mei 15 at 00:19

 2. Prachtig die oranje fietsen.!!

  Marie Sassen-Doyer

  19 mei 15 at 09:59

Leave a Reply