Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

São Paulo: liftindicator

one comment

Foto van indicator van etage bij lift

São Paulo (SP) Brazilië 2014

Interessant hoe vroeger bij liften de indicatie van de verticale beweging van de lift werd vertaald naar een halve boog, waarop een wijzer aangeeft op welke etage de lift zich bevindt. Wat pijltje rechts betekent weet ik niet.

Deze is van het Alexander Mackenzie gebouw in São Paulo uit 1929. Het gebouw herbergt nu een winkelcentrum, maar was vroeger het hoofdkantoor  van de São Paulo Tramway, Light and Power Company, in Brazilië kortweg aangeduid als ‘Light’.

Written by Bert Ernste

juni 30th, 2015 at 6:37 am

One Response to 'São Paulo: liftindicator'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'São Paulo: liftindicator'.

  1. Heel mooi !!!

    Marie Sassen-Doyer

    30 jun 15 at 12:53

Leave a Reply