Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Brasiliana

3 comments

Foto van trappenhuis met prenten

São Paulo (SP) Brazilië 2015

Wie in São Paulo is, doet er goed aan om de permanente expositie van Brasiliana te gaan bekijken in het Centro Cultural Itaú aan de Avenida Paulista. De expositie laat zien hoe Brazilië door de eeuwen heen werd weergegeven.

Het trappenhuis op de foto hangt vol met prenten van de rijke natuur die de Europeanen in Brazilië aantroffen.

Meer blogposts over deze tentoonstelling: Brasiliana: kaart | Brasiliana: indianen voor de koning | Brasiliana: indianen | Brasiliana: Frans Post portretteert Nederlands Brazilië | Brasiliana: prins Johan Maurits.

Written by Bert Ernste

november 19th, 2015 at 6:26 am

3 Responses to 'Brasiliana'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Brasiliana'.

 1. Wat prachtig zien die muren er uit met afbeeldingen van de planten en de dieren van Brazilie. Verheug me al op nog meer van deze mooie afbeeldingen./

  Marie Sassen-Doyer

  19 nov 15 at 10:48

 2. Het trappenhuis ziet er fascinerend uit; ik krijg meteen zin om er op bezoek te gaan. Komen er ook foto’s van details? Ik krijg de indruk dat de afbeeldingen op enige afstand van de wand zijn aangebracht en dat er daardoor schaduwen te zien zijn; of interpreteer ik dat verkeerd?

  Constant Coolsma

  19 nov 15 at 19:02

 3. Nee, ik helaas geen foto’s van de details in het trappenhuis gemaakt. Van de grotere prenten met de flora en fauna van Brazilië in een van de zalen fotografeerde ik er wel een paar, maar daar bleek het licht zwaar onvoldoende.

  Dus de komende dagen wel meer van de tentoonstelling op dit weblog, maar niet die fleurige prenten van planten en dieren. In het trappenhuis hangen ze inderdaad iets van de muur af, vandaar de schaduwen.

  Ik kan je trouwens wel verwijzen.

  Bert Ernste

  19 nov 15 at 19:12

Leave a Reply