Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

São Paulo heeft ook een Jheronimus Bosch

3 comments

Foto van schilderij

São Paulo (SP) Brazilië 2016

In het Noord-Brabants Museum in Den Bosch is tot en met 8 mei 2016 de expositie ‘Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie’ te zien. Ongetwijfeld een prachtige tentoonstelling, maar de publiciteit er omheen heeft wel wat hijgerige trekjes.

In het Braziliaanse São Paulo is ook een schilderij van Bosch te bewonderen (foto). Het gaat om de ‘Verzoeking van de heilige Antonius’, wat ook de titel is van een drieluik dat nu in het Museu da Arte Antiga in Lissabon huist. Wellicht dat dit drieluik nu in Den Bosch is voor ‘Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie’.

Uit onderzoek is gebleken dat het schilderij in het Museu de Arte de São Paulo (MASP) een prototype is van het drieluik uit Lissabon.

Written by Bert Ernste

maart 3rd, 2016 at 6:22 am

3 Responses to 'São Paulo heeft ook een Jheronimus Bosch'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'São Paulo heeft ook een Jheronimus Bosch'.

 1. Prachtig schilderij. Eigenlijk moet je van alle schilderingen van Bosch thuis reproducties hebben om ze minutieus te kunnen ‘ontcijferen’. Ze zijn echt je blik op de vierkante centimeter waard.

  Constant Coolsma

  3 mrt 16 at 17:53

 2. Je zou er inderdaad dagen lang rustig naar moeten kijken want er is ZOVEEL in te zien. Bedankt voor dit mooie schildery Bert.

  Marie Sassen - Doyer

  3 mrt 16 at 18:27

 3. Op 9 juni gaan we weer naar Nederland en dan is de grote Bosch tentoonstelling in ´s-Hertogenbosch helaas alweer voorbij. We hadden er graag naar toegegaan.

  Joop Liefaard

  4 mrt 16 at 19:59

Leave a Reply