Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Kunst in São Paulo

leave a comment

Foto van zaal met schilderijen

São Paulo (SP) Brazilië 2016

Bij São Paulo denken de meeste mensen vooral aan enorme stad vol torenflats. São Paulo is veel meer dan dat. Het is ook een wereldstad met musea van wereldformaat, zoals de Pinacoteca en het Museu de Arte de São Paulo (MASP).

Foto van gebouw van het MASPHet MASP is gevestigd in een apart, ‘zwevend’ gebouw aan Avenida Paulista in São Paulo, een ontwerp van architecte Lina Bo Bardi.

Bo Bardi had niet alleen ideeën over hoe het gebouw eruit moest zien, maar ook over de manier van tenstoonstellen van de prachtige schilderijencollectie van het MASP. Gisteren op dit weblog een Jheronimus Bosch, die zich in deze collectie bevindt.

Bo Bardi liet de schilderijen in een grote zaal met veel glas op transparante ezels zetten, waardoor ze in de ruimte leken te zweven. Later werd die ruimte opgedeeld in zalen en zaaltjes en hingen de schilderijen gedurende twintig jaar weer traditioneel aan de wand.

Daar is nu een eind aan gemaakt en de ‘zwevende schilderijen’ zijn terug. Het geeft een aparte sensatie om de zaal met de schilderijen nu te zien. Zeer de moeite waard!

Written by Bert Ernste

maart 4th, 2016 at 6:27 am

Leave a Reply