Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Dikke boom

2 comments

Foto van baobab (boom)

Recife (PE) Brazilië 2015

Deze baobab kwam ik tegen in een park in Recife, Brazilië. De boom is niet inheems in Brazilië. Volgens Wikipedia kan een Afrikaanse baobab elf meter in doorsnee worden met een omtrek van 34 meter. Hij zou duizend jaar oud kunnen worden.

Deze baobab staat in het park op de Praça da República (Plein van de Republiek) in Recife. In de zeventiende eeuw was daar de tuin van het paleis Vrijburg, dat prins Johan Maurits van Nassau-Siegen, de gouverneur van Nederlands Brazilië, had laten bouwen. Op de plaats van het afgebroken paleis staat nu het Paleis van Justitie.

Written by Bert Ernste

april 22nd, 2016 at 5:26 am

2 Responses to 'Dikke boom'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Dikke boom'.

 1. Volgens mij las ik voor het eerst over de baobab in De Kleine Prins van Antoine De Saint-Exupéry. Dat speelt inderdaad in Afrika.

  Constant Coolsma

  22 apr 16 at 15:17

 2. Citaat uit De kleine prins: “Men zou de gehele mensheid bij elkaar kunnen brengen op het kleinste Zuidzee-eilandje. De grote mensen zullen het natuurlijk niet geloven. Die verbeelden zich dat ze veel ruimte beslaan en vinden zichzelf belangrijk, net als apebroodbomen.”

  Hier een afbeelding van de planeet met opdringerige apenbroodbomen uit De kleine prins.

  Bert Ernste

  22 apr 16 at 15:47

Leave a Reply