Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Maurits van Nassau Station

2 comments

Foto van ingang metrostation

Recife (PE) Brazilië 2015

Gisteren zagen we op dit weblog dat prins Johan Maurits van Nassau-Siegen in de zeventiende eeuw gouverneur was van Nederlands Brazilië. De Nederlandse periode en vooral prins Johan Maurits hebben sporen nagelaten, onder meer in de naam van dit metrostation in de Braziliaanse stad Recife.

Written by Bert Ernste

april 24th, 2016 at 5:27 am

2 Responses to 'Maurits van Nassau Station'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Maurits van Nassau Station'.

  1. Mooi dat zijn naam nog genoemd wordt!!!

    Marie Sassen - Doyer

    24 apr 16 at 13:47

  2. Tegenwoordig kom ik het niet meer tegen, maar in de eerste jaren dat ik door Brasil reisde, werd me vaak door Brazilianen gezegd: was Johan Maurits destijds maar de baas geworden in Brasil, in plaats van de Portugezen, dan waren we er nu een stuk beter aan toe geweest. Ze wisten niet dat niet alle Nederlanders zo liberaal en tolerant dachten als die prins.

    Constant Coolsma

    24 apr 16 at 15:39

Leave a Reply