Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Fleet Street, de krantenstraat

2 comments

Foto van pand van krantenuitgever

Omslag boek ScoopLondon (Engeland) 2015

In Fleet Street in London was ooit een grote concentratie van kranten en drukkerijen.

De pers uit die tijd werd prachtig op de hak genomen in Evelyn Waughs boek Scoop (1938), waarin door een misverstand een op het platteland wonende schrijver over de natuur naar een revolutie in een Afrikaans land wordt gezonden. Ondanks zijn totale naïviteit in internationaal nieuws behaalt hij de ‘scoop’ (nieuws dat andere media nog niet hebben) van zijn leven. Bij terugkeer gaat alle krediet naar zijn naamgenoot, waardoor de natuurschrijver zich opgelucht kan terugtrekken op het platteland. Nog steeds een geestig boek.

Written by Bert Ernste

mei 1st, 2016 at 5:29 am

2 Responses to 'Fleet Street, de krantenstraat'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Fleet Street, de krantenstraat'.

 1. Het boek is niet bekend bij mij ,maar ik kan me voorstellen dat het heel geestig is. Mooi al die kranten namen op de pui van het gebouw. Ze zullen er NU wel niet meer allemaal in dat gebouw zitten.Prettige Zondag en de zon schijnt !!

  Marie Sassen - Doyer

  1 mei 16 at 07:50

 2. Vandaag het bericht dat de laatste journalisten van Fleetstreet zijn vertrokken. Uit dit gebouw dus.

  Zoals het aangehaalde bericht zegt: “Vandaag de dag is er – voor het eerst in drie eeuwen – geen journalist meer te vinden. In plaats daarvan is Fleet Street het terrein geworden van bankiers, advocaten en broodjeszaken.”

  Bert Ernste

  9 aug 16 at 08:35

Leave a Reply