Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Station Arnhem: al tijden kapot en smoezelig

4 comments

Foto van incompleet perron

Foto van afvalArnhem (Gelderland) 2016

Het betrekkelijk nieuwe treinstation Arnhem Centraal ligt er nu al maanden vervallen bij, althans op perron 6B (foto). Dat er wel eens wat stuk gaat in een druk gebruikt station is voorstelbaar, maar dat een reparatie maanden op zich laat wachten is armoedig. Daarbij helpt het niet dat mensen zo’n vervallen stukje meteen gaan gebruiken om hun afval neer te gooien.

De nieuwe openbaar-vervoerterminal, waar Arnhem Centraal bij hoort, is nota bene vorig jaar officieel geopend en dus nu al krakkemikkig. Toegegeven: het gedeelte voor de treinen bestaat al wat langer, maar het wekt de indruk dat er wel geld was voor een mooi station, maar niet voor onderhoud. Het gebeurt veel vaker in Nederland dat eenmalige uitgaven wel begroot zijn, maar terugkerende zaken zoals onderhoud niet of onvoldoende.

Foto van incomplete onheiningNabij het mini-bouwputje van de eerste foto ontbreken al maanden ook een paar platen van de ombouw van de trapgaten. Opnieuw: wel een mooi station bouwen, maar geen rekening houden met het onderhoud? Geen reserveonderdelen op voorraad?

Arnhem Centraal is inmiddels ook al behoorlijk vervuild. Ook hier doet de vraag zich voor of er wel genoeg geld is vrijgemaakt voor onderhoud. Platen van de bekleding zijn verkleurd en vol vuilstrepen. De trappen zijn zeer smoezelig.

Zo is dat mooie nieuwe station toch armoedig.

(Kleine foto’s groter door erop te klikken.)

Foto van vuile en verkleurde dekplaten Foto van vuile trappen

Written by Bert Ernste

augustus 7th, 2016 at 5:22 am

4 Responses to 'Station Arnhem: al tijden kapot en smoezelig'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Station Arnhem: al tijden kapot en smoezelig'.

 1. Nog niet zo lang geleden las ik een vrij positief stuk over de architectuur. Dat zijn natuurlijk ook maar momentopnamen. Misschien zou het een mooi project zijn om architectonische hoogstandjes na een jaar nog eens onder de loep te nemen?

  Constant Coolsma

  7 aug 16 at 13:26

 2. Architectuur wordt meestal beoordeeld op het moment van opening, als alles nieuw en glanzend is. Een goed idee om na een jaar of wat nog eens te kijken hoe het erbij staat.

  Op zich is station Arnhem Centraal wel mooie architectuur.

  Bert Ernste

  7 aug 16 at 13:40

 3. Wat een rommel !1 Goed dat je dit eens laat zien misschien als het eens in de krant kwam dat er dan wat aan gedaan kan worden.Wat met al die mensen die een taakstraf krijgen,kunnen die daar niet eerst eens gaan opruimen.

  Marie Sassen - Doyer

  7 aug 16 at 15:46

 4. Ja, weer een schande en teken van gemeentelijk wanbeleid? /zonde van het geld, die renovatie. Was het vroeger een mooi gebouw?

  Jos

  7 aug 16 at 15:48

Leave a Reply