Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Slappe koffie

4 comments

Foto van koffie met gebak

Praag (Tsjechië) 2016

Vindt u de koffie in de Nederlandse horeca ook vaak slap? De espresso, die in Nederland wordt geschonken is meestal veel wateriger dan die in wat ik maar de espressolanden zal noemen, Italië, Spanje, Portugal. Ook de cappuccino lijdt daaronder. Die smaakt in Nederland meestal naar melk met slechts een vleugje koffie, die je nauwelijks proeft, in plaats van naar koffie met melk.

Nu schrijf ik wel ‘in Nederland’, maar ook in Tsjechië bleken de espresso en de cappuccino een slap aftreksel van het origineel. Geldt dat voor heel Europa buiten de espressolanden?

In Londen was de koffie meestal veel beter, zo mocht ik niet zo lang geleden ervaren. Cappuccino, waar je de koffie nog goed in proefde. Heerlijk. Is Londen Europa? Waarom daar wel lekkere koffie en bij ons niet?

Heeft iemand een idee?

Written by Bert Ernste

oktober 20th, 2016 at 5:24 am

4 Responses to 'Slappe koffie'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Slappe koffie'.

 1. Ik heb niet zoveel ervaring met de koffie in de verschillende landen. hoogstens is de koffie in het ene restaurant lekkerder dan in het andere land . Ik vind lang niet al die expresso koffie lekker..

  Marie sassen -Doyer

  20 okt 16 at 07:20

 2. “Is Londen Europa? Waarom daar wel lekkere koffie en bij ons niet?” Misschien een snel gevolg van de Brexit?

  Constant Coolsma

  20 okt 16 at 20:41

 3. De koffie, die ik in Londen dronk, was van ruim voor de Brexit. Maar misschien zetten ze zich al wat af.

  Bert Ernste

  20 okt 16 at 20:54

 4. Ach ja, Brexit of niet, de Britten scheppen er al lang behagen in te laten merken dat ze geen ‘gewone Europeanen’ zijn. Ik heb daar ook vaak een beetje plezier om gehad. Nu wordt het dus menens.

  Constant Coolsma

  20 okt 16 at 22:46

Leave a Reply