Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Trump: laten we afwachten

6 comments

De media lopen over van de ‘analyses’ van experts en van hun voorspellingen over het presidentschap van Donald Trump. Wat mij betreft: stoppen daarmee en eerst eens even afwachten.

Niet dat ik mij geen zorgen maak, maar het staren in glazen bollen is volstrekt zinloos.

Foto van wandelaar op strand, wolkenlucht

Written by Bert Ernste

november 9th, 2016 at 12:40 pm

6 Responses to 'Trump: laten we afwachten'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Trump: laten we afwachten'.

 1. Het is wel griezelig dat zoveel mensen achter zijn vaak griezelige uitspraken aan lopen.Wilders is hier stralend en hoopt dat ze hier ook eindelijk achter zijn ideen aan zullen gaan lopen.gelukkig is er nog een senaat waar zijn plannen ook nog door moeten komen. Wij kunnen er niks aan doen,alleen hopen dat veel van zijn plannen gewoon dood lopen.

 2. Het is inderdaad zorgwekkend, vooral omdat de Trumps en Wildersen van deze wereld bij hun plannen weinig respect hebben voor de rechtsstaat en mensen tegen elkaar opzetten.

  Bert Ernste

  9 nov 16 at 14:40

 3. Ik ben ervan overtuigd dat de verkiezing van Trump, gebaseerd op haat en woede tegen de “gevestigde”orde, die hij zelf vertegenwoordigt, het einde betekent van de beschaving zoals wij die kennen. Vrouwen terug naar het aanrecht, eigen volk eerst, agressie tegen het onbekende. Laten we hopen dat de rechtsstaat sterker is. Afwachten, je hebt gelijk, is het enige dat erop zit….

  Jos Neuteboom (auntie)

  9 nov 16 at 19:51

 4. Ik vrees mee met jou en vele anderen, zoals hier en hier, maar al die deskundigen, die nu via de media tot ons komen, vaak met wijsheden achteraf, helpen ons nu even niet verder, denk ik.

  Bert Ernste

  9 nov 16 at 20:02

 5. Naar mijn mening is het beste wat we nu kunnen doen: erachter zien te komen waarom zovelen voor Trump hebben gekozen en waarom iemand als Wilders zoveel aanhang kan krijgen. Het benoemen als ‘haat en woede tegen de gevestigde orde’ is te gemakzuchtig, denk ik. Misschien gaat het wel eerder om teleurstelling in hoe de politiek grote groepen in de samenleving in de steek heeft gelaten en om angst voor de toekomst, die door politiek en media wordt aangewakkerd met verhalen over een Koude-oorlogsdreiging. Door naar zulke oorzaken van ongenoegen te zoeken en daar iets aan te doen kunnen we verder komen. Politici moeten wakker worden.

  Constant Coolsma

  10 nov 16 at 00:22

 6. Hier een achtergrondartikel over Trump-stemmers. De moeite waard.

  Citaat: “We leven namelijk allemaal in een ‘politieke bubbel’, zoals zij het noemt. Die bubbel wordt bovendien versterkt door de slimme zoekmachines op internet en de sociale media. Daardoor nemen we steeds minder kennis van andere zienswijzen. En dat, zo meent Hochschild, leidt alleen maar tot nog meer verdeeldheid.”

  Bert Ernste

  10 nov 16 at 09:46

Leave a Reply