Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Utrecht CS geopend, gaan ze het nu wel bijhouden?

2 comments

Foto van vuil perron station UtrechtVandaag, 7 december 2016, wordt het nieuwe station van Utrecht officieel geopend. Dat gaat ongetwijfeld gepaard met fanfare en fraaie toespraken over hoe mooi het wel niet is geworden. Dat is zeker waar, gedeeltelijk dan, want er is er ook veel op Utrecht CS aan te merken. De reiziger is nogal eens vergeten.

Ook gaat alle aandacht nu uit naar de stationshal. De perrons, die aankomende passagiers het eerste zien, liggen er heel wat minder fraai bij. Bijgaande foto’s zijn uit september 2016. Toen was het onderhoud van de perrons erbarmelijk.

Er wordt blijkbaar maar weinig schoon gemaakt, de vlekken zag ik steeds opnieuw. Hebben ze bij de keuze van de materialen wel rekening gehouden met onderhoud? Gaan ze nu wel regelmatig schoonmaken? Of laten ze de boel de boel, zoals op station Arnhem Centraal?

Foto rechts groter door erop te klikken.

Foto van vuil perron bij trappen Utrecht CS

Utrecht 2016

Maarten van Rossem ziet ook wat bezwaren aan het nieuwe station:

https://www.youtube.com/watch?v=jANL_v04rcA

Written by Bert Ernste

december 7th, 2016 at 6:28 am

2 Responses to 'Utrecht CS geopend, gaan ze het nu wel bijhouden?'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Utrecht CS geopend, gaan ze het nu wel bijhouden?'.

 1. Vaak heeft het er op zijn minst de schijn van dat bezoekers van Utrecht CS de NS wat waard zijn zolang ze in de buurt van de winkels en horeca blijven. Zodra ze naar een perron afdalen, tellen ze niet erg meer mee.

  Constant Coolsma

  7 dec 16 at 17:24

 2. Maarten van Rossem heeft ook commentaar op het nieuwe station Utrecht Centraal: https://www.youtube.com/watch?v=jANL_v04rcA
  (Ook aan blogpost toegevoegd.)

  Bert Ernste

  7 dec 16 at 18:54

Leave a Reply