Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Lange Jaap

2 comments

Foto van rode vuurtoren

Huisduinen (gemeente Den Helder) 2007

Vuurtorens, bakens voor zeelieden, spreken tot de verbeelding. Dit is de vuurtoren van Huisduinen, bijgenaamd Lange Jaap. Toen ik in mijn jeugd in Den Helder woonde, scheen Lange Jaap in mijn jongenskamer, als mist het licht verstrooide. Elke vijf seconden een vage flits.

Written by Bert Ernste

februari 23rd, 2017 at 6:28 am

2 Responses to 'Lange Jaap'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Lange Jaap'.

 1. Inderdaad een Lange Jaap . Al heel heel veel jaren een baken voor de schepen Fijn dat ze er zijn .Als weduwe van een zeeman en als moeder van een zeeman, waardeer je deze vuurtorens al zullen ze wat minder gebruikt worden met alle nieuwe electronica aan boord

  Marie Sassen

  23 feb 17 at 08:02

 2. Vuurtorens spreken me altijd aan. Misschien is het hun onverstoorbaarheid waarmee ze stormen en stortvloeden weerstaan. Hun betrouwbaarheid.
  Ik heb een tijdje vlakbij Scheveningen gewoond en als ik de slaap niet kon vatten, volgde ik de lichtvegen op de muur boven mijn bed.

  Constant Coolsma

  23 feb 17 at 13:34

Leave a Reply