Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Utrecht: patat met appelmoes

3 comments

Foto van gebouw met toren

Foto van advertentie van Heck's restaurantUtrecht 2014

In dit gebouw in Utrecht huisde ooit Ruteck’s restaurant, waar ik in mijn jeugd wel eens patat (met appelmoes?) at met mijn ouders. Voor de oorlog heette het Heck’s lunchroom.

In de Utrechtse Internetcourant lees ik dat het een trefpunt is geweest voor Utrecht. Zo kondigde Heck’s de opening aan: “De Utrechtenaren hebben zich menigmaal beklaagd, dat zij zoo weinig gelegenheid hadden tot aangename ontspanning en verpoozing en daarvoor steeds naar buiten moesten trekken of naar een der andere groote steden. Dat is nu voorbij, want morgen om twee uur opent Heck’s Lunchroom, Potterstraat hoek Oude Gracht t/o het Postkantoor.”

Meer in het artikel (met veel foto’s).

(De advertentie ter gelegenheid van de opening van Heck’s is groter te zien door erop te klikken.)

Written by Bert Ernste

juni 1st, 2017 at 5:24 am

3 Responses to 'Utrecht: patat met appelmoes'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Utrecht: patat met appelmoes'.

 1. Prachtige advertentie …. EEn gewichtige Dag…

  Marie Sassen

  1 jun 17 at 08:23

 2. In mijn herinnering was er ook een vlak bij het toenmalige NS-station, meteen om de hoek als je naar het centrum liep. Oer-ongezellig, maar wel handig als je hongerig in Utrecht arriveerde.

  Constant Coolsma

  1 jun 17 at 13:54

 3. Mijn jeugdherinnering m.b.t. Ruteck’s is volkomen identiek aan de jouwe. Frappant.
  De patat met appelmoes: heerlijk maar de muziek vond ik altijd vreselijk. Maar ja ik was toen nog op een leeftijd (ik denk zo tussen de 6 en 10 jaar) dat ik weinig had in te brengen over de reisdoelen van mijn ouders ……..
  In mijn geboortestad Breda was ook een Ruteck’s Lunchroom en ook daar was ik geregeld te vinden met mijn ouders natuurlijk ……..

  Link: https://stadsarchief.breda.nl/collecties/films-en-fotos/record/db162e76-84e1-11e3-b597-03d7e0a94ce5

  Rob

  6 jun 17 at 09:40

Leave a Reply