Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Geen iconen voor delen meer op dit blog

3 comments

Afbeelding van aantal share buttonsGezien mijn bezwaren tegen de dataslurpers van deze wereld was het wat vreemd dat mijn posts tot nu toe vergezeld gingen van iconen om posts te delen via andere platforms zoals Facebook, Twitter en zo voort. Ook al omdat de iconenleveranciers zelf meestal ook gegevens verzamelen.

Lange tijd liet ik de deeliconen staan, omdat het nu eenmaal gewoonte is, én gemakkelijk voor de lezers van dit weblog en mijn website. Consequent was het evenwel niet. Daarom met onmiddellijke ingang geen iconen van dataverzamelaars meer op mijn website en weblog.

Delen is nog steeds toegestaan (voor niet-commercieel gebruik), maar dan zult u zelf de link moeten kopiëren naar het door u gewenste platform. Delen per e-mail kan in de meeste browsers door een optie in het menu Bestand: ‘koppeling e-mailen’ (Firefox), ‘Verstuur paginalocatie’ (Chromium) of iets dergelijks.

Written by Bert Ernste

juni 7th, 2017 at 6:58 pm

3 Responses to 'Geen iconen voor delen meer op dit blog'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Geen iconen voor delen meer op dit blog'.

 1. Een artikel van vandaag in NRC sluit aan op mijn bezwaren tegen de techreuzen:

  Facebook & co zijn de nieuwe kolonisten
  In de grotendeels geglobaliseerde en grenzeloze nieuwe wereld van het internet maakt het oligopolie van Apple, Facebook, Google et cetera steeds meer de dienst uit. (…)
  Hele artikel

  Bert Ernste

  7 jun 17 at 19:04

 2. Ik heb nog nooit een icoon bij jou gezien maar ik zou ze ook niet herkennen ben ik bang. Ik ben blij dat je gewoon door gaat .

  Marie Sassen

  7 jun 17 at 20:27

 3. Je hebt groot gelijk. Je zult nu niet snel navolging vinden, maar als de wetgevers het dataslurpen niet streng gaan reguleren, zullen anderen op de duur wel merken dat je gelijk had.

  Constant Coolsma

  7 jun 17 at 21:50

Leave a Reply