Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Corrupte politie in São Paulo (detective)

3 comments

Omslag boekHet is leuk om boeken te lezen, die zich afspelen op een plek, die je kent. Daarom kocht ik Paradise City van Joe Thomas. Het is een moordmysterie, dat zich afspeelt in de Braziliaanse metropool São Paulo.

Voor wie van detectives houdt is het een aardig verhaal, al is het boek geen topper in het genre. Voor kenners van Brazilië en São Paulo is er wel de nodige herkenning. De verschillen tussen de periferia (sloppenwijken) en de ‘gewone’ stad, de rivaliteit tussen verschillende politiekorpsen en de corruptie, die in Brazilië op alle niveaus plaats vindt, ook bij de politie.

Ietwat irritant in het boek zijn de vaak wat misplaatste Portugese woorden, die de schrijver door het boek strooit om het verhaal couleur locale te geven. Dat doet hij te vaak en ook nog eens zonder vertaling, wat voor mensen die geen Portugees spreken, waarschijnlijk vervelend leest. Heel spannend is het boek niet, al word je wel nieuwsgierig naar de afloop, die uiteindelijk een tikje vergezocht is.

Uitsluitend aanbevolen als vakantielectuur, bij voorkeur ter plaatse.

Meer boeken uit / over Brazilië

Written by Bert Ernste

juli 2nd, 2017 at 5:25 am

3 Responses to 'Corrupte politie in São Paulo (detective)'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Corrupte politie in São Paulo (detective)'.

 1. Ik ben nog nooit in Sao Paulo geweest maar wel in Rio de Janeiro en ook daar was de corruptie groot. En aangezien ik niet meer met vacantie ga ,sla ik dit boek misschien wel over . Prettige zondag!!

  Marie Sassen

  2 jul 17 at 07:38

 2. Je had me hier al eens eerder op gewezen Bert. Het boek staat op mijn lijst.

  Joop Liefaard

  2 jul 17 at 11:50

 3. Corruptie? In Brazilië? Dat moet pure fictie zijn!

  Constant Coolsma

  2 jul 17 at 14:31

Leave a Reply