Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Dat stomme in- en uitchecken!

2 comments

Foto van incheckpalen op stationLaatst reisde ik per trein met iemand, die een e-ticket had. Wat een comfortabele manier van reizen met zo’n e-ticket! Net als vroeger, toen je aan het begin van je reis een kaartje kocht en daarna niet meer hoefde na te denken.

Het toeval wilde dat er een storing was, waardoor ik om moest reizen. Dat wilde voor mij met ov-chipkaart zeggen: inchecken in Utrecht, uitchecken in Amersfoort en weer inchecken voor de Valleilijn. Uitchecken in het gedrang rond de uitcheckpalen in Ede-Wageningen en verderop weer inchecken bij de NS. Uitchecken in Arnhem en weer inchecken bij Arriva. Mijn reisgenoot wandelde onbezorgd door zonder op elk station te hoeven opletten dat je alles in de juiste volgorde doet om niet per ongeluk zwart te reizen.

Als er geen gedrang is rond de palen (ik miste al eens een aansluiting door het in- en uitchecken), dan is het allemaal geen ramp natuurlijk, maar het is toch echt veel rustiger om lekker koutend met je reisgenoot naar de volgende trein te kunnen wandelen zonder al die tussenstops bij de uit- en incheckpalen.

Helaas zijn kaartjes met korting niet meer als e-ticket te verkrijgen. Dus ik moet wel door het in-/uitcheckcircus.

2 Responses to 'Dat stomme in- en uitchecken!'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Dat stomme in- en uitchecken!'.

  1. Als je niet in Nederland woont en dus maar heel af en toe van de spoorwegen in het moederland gebruik maakt, is het in-, uit- en omchecken helemaal iets om nerveus van te worden. Als het openbaar vervoer gratis zou worden, zou dat heel veel infrastructuur overbodig maken en de reiziger heel veel sores schelen.

    Constant Coolsma

    14 jan 18 at 14:52

  2. Dat gratis reizen lijkt me wel wat maar ik ben bang dat de spoorwegen daar niet op zitten te wachten Ik reis heel weinig (bijna nooit) met de trein en ik deed het inchecken dan ook direct fout. Van een 82 jarige reizigster wordt dat nog begrepen gelukkig

    Marie Sassen

    14 jan 18 at 19:24

Leave a Reply