Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Politiebureau Wittevrouwen

2 comments

Foto van monumentaal pand

Utrecht 2017

Dit gebouw is in Utrecht vooral bekend als het (voormalige) politiebureau Wittevrouwen. Eind jaren tachtig verliet de politie het pand. Nu is er een advocatenkantoor gevestigd. In de klokketoren hangt de Odulfusklok, die eerder in de Salvatorkerk en de Wittevrouwenpoort hing, zo lees ik op Wikipedia.

Written by Bert Ernste

juni 9th, 2018 at 5:24 am

2 Responses to 'Politiebureau Wittevrouwen'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Politiebureau Wittevrouwen'.

  1. Wat een mooi stijlvol gebouw met een mooie klokkentoren

    Marie sassen -Doyer

    9 jun 18 at 07:21

  2. Ik leerde het kennen toen ik in 1955 in Utrecht ging studeren en een kamer vond aan het andere eind van de Biltstraat. Nog niet wetend dat ik jaren en jaren later in dezelfde wijk zou gaan wonen en vrijwel dagelijks langs het advocatenkantoor zou lopen of fietsen…

    Constant Coolsma

    9 jun 18 at 12:25

Leave a Reply