Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

De terreur van dataslurpende ‘sociale’ media

3 comments

Steeds meer bedrijven communiceren via de zogenoemde sociale media als Facebook, Twitter en Whatsapp. Daarmee dragen ze bij aan de verzameling van persoonlijke gegevens door grote commerciële (Amerikaanse) bedrijven, die semi-monopolies zijn.

De mogelijkheid om via e-mail contact te hebben wordt ondertussen bij meerdere bedrijven afgeschaft. Een brief schrijven kan bij de meeste al langer niet meer.

Dus worden privacybewuste mensen, die geen Facebook, Twitter, Whatsapp en dergelijke (willen) hebben, gedwongen om te bellen en daar (meestal) in de wacht te gaan hangen. Dat is dan nog de enige contactmogelijkheid. Uiterst klantonvriendelijk. Het overkwam me onlangs nog bij verzekeringsbedrijf Ohra dat e-mailcontact werd afgeschaft.

Klant koning? Nee hoor, al lang niet meer.

Screenshot van contactgegevens van Ohra

3 Responses to 'De terreur van dataslurpende ‘sociale’ media'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'De terreur van dataslurpende ‘sociale’ media'.

 1. Het wordt tijd dat er een wettelijke plicht komt om ten minste één niet-commercieel communicatiemiddel ter beschikking te stellen, met een maximale responsetijd.

  Constant Coolsma

  29 aug 18 at 13:38

 2. Ik heb laatst een BRIEF gestuurd naar een instantie, die brief was direct zoek op het kantoor want ze waren niet meer ingesteld op gewone post.

  Marie sassen -Doyer

  30 aug 18 at 08:35

 3. “Niet meer ingesteld op gewone post.”

  De moderne tijd brengt niet alleen maar zegeningen.

  Nog even en winkels zijn ‘niet meer ingesteld op contant geld’.

  Bert Ernste

  30 aug 18 at 08:44

Leave a Reply