Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Naar Curaçao met DC-6 van KLM

2 comments

Vijfenzestig jaar geleden vloog ik met mijn moeder naar Willemstad, Curaçao, waar mijn vader werkte voor de marine. We gingen met een Douglas DC-6, een viermotorig propellorvliegtuig. De snelheid was nog niet de helft van wat nu gangbaar is. Straalmotoren kwamen later. In een oude schoenendoos vond ik deze flight log notes (van de dag na vertrek) en in een fotoalbum zat mijn ticket. Ik was child Ernste.

Mijn moeder was zwanger van haar tweede en gaf onderweg over. “Dan laten die stewards en stewardessen je aan je lot over”, vertelde ze tientallen jaren later nog steeds ietwat verbolgen.

Scan van flight log voor passagiers
 

Het ticket:

Scan van ticket
 

De tickets zaten in een mooie envelop:

Scan van envelop
 

Van de Wikipediapagina over de Douglas DC-6 een filmpje uit 1948 toen de KLM met de DC-6 ging vliegen:

 

Written by Bert Ernste

februari 10th, 2019 at 6:26 am

2 Responses to 'Naar Curaçao met DC-6 van KLM'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Naar Curaçao met DC-6 van KLM'.

  1. Wat een mooie herinneringen, Bert. Je was er al heel vroeg bij als vliegtuigpassagier. Vermoedelijk herinner je je er weinig tot niets van. Mooi dat je dan zulke aandenkens hebt om je herinnering een beetje handen en voeten te geven en om die met ons te delen. Dank!

    Constant Coolsma

    10 feb 19 at 18:39

  2. Prachtig al die herinneringen en dat filmpje is ook prachtig . Niet zo mooi dat de stuwardessen nog niet zo goed waren om je arme zwangere moeder wat te helpen.

    Marie sassen -Doyer

    11 feb 19 at 11:13

Leave a Reply