Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Torren

5 comments

Foto van oranje-zwarte torren

Utrecht 2016

Written by Bert Ernste

september 10th, 2019 at 5:26 am

5 Responses to 'Torren'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Torren'.

 1. Wat mij betreft: een zoekplaatje. Wat is de voorkant en wat de achterkant van deze felgekleurde torren? Ik vermoed dat ik links de voorkant van de één zie en dat de beestjes met de achterlijven naar elkaar gekeerd zijn. Maar wat die bol in het midden is?

  Constant Coolsma

  10 sep 19 at 13:09

 2. Inderdaad lastig te zien. Op basis van andere foto’s kan ik zeggen dat je gelijk hebt en dat ze met de achterlijven aan elkaar zitten. De bol in het midden kan ik ook niet verklaren. Het zal iets te maken hebben met de geslachtsdaad, gok ik.

  Bert Ernste

  10 sep 19 at 13:17

 3. Inderdaad een zoekplaatje . Ik dacht eerst dat het maar 1 tor was maar het zijn er vast twee maar de voor en achterkant zijn niet helemaal duidelijk

  Marie sassen -Doyer

  10 sep 19 at 13:19

 4. Het zijn vuurwantsen. Op Wikipedia vond ik onderstaande foto.

  Bert Ernste

  10 sep 19 at 13:29

 5. Dank voor de aanvullende informatie en de andere foto. Het ziet ernaar uit dat die iets kleinere exemplaren jonge vuurwantsen zijn.

  Constant Coolsma

  10 sep 19 at 20:45

Leave a Reply