Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Bakkerskar

one comment

Foto van bakkerskar

Petrópolis (RJ) Brazilië 2018

Foto van bakkerskar voor bakkerswinkel. Bron: https://bardobulga.blogspot.com/2013/01/petropolis-de-antigamente.htmlWat is het transport veranderd! Gisteren en eergisteren een draagstoel op dit weblog, vandaag een oude bakkerskar, die getrokken werd door een ezel of paard.

De tweede foto is van het Museu Imperial in Petrópolis, met daarop de bakkerswagen voor de bakkerswinkel (padaria). (Bron)

In mijn jeugd werd het brood bij ons bezorgd met een bakfiets. Er was in onze buurt nog wel een melkboer met paard en wagen, maar die bediende de overkant van de wijk. Onze melkboer kwam op de brommer met voor- en achterop de melkbussen. De meeste melk werd toen los verkocht en met een maatbeker overgeschonken in pannen en potten van de koper. Als de voorraad op was, moest onze melkboer eerst terug om de bussen weer te vullen. Later had hij een Volkswagen Kombi, waarmee hij meer kon meenemen.

Written by Bert Ernste

september 22nd, 2019 at 5:25 am

One Response to 'Bakkerskar'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Bakkerskar'.

  1. Een prachtige bakkerswagen . Wij hadden in Doorn ook een bakker die met zijn kar elke dag langs kwam ,vooral tussen de middag want dan had hij meteen handel van de beide scholen in onze buurt . Ook hier in Drenthe hadden we eerst nog een bakker en een kruidenier die elke dag langs kwamen . Nu komt er alleen een kaasboer 1 maal in 14 dagen langs .

    Marie sassen -Doyer

    22 sep 19 at 09:12

Leave a Reply