Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Sevilla: koloniaal archief

one comment

Foto van gevel van archiefgebouw (detail)

Schilderij van vertrek van Clumbus. Wikipedia: https://nl.wikipedia.org/wiki/Christoffel_ColumbusSevilla (Spanje) 2018

Een koloniaal rijk moet geregeerd worden, dus zijn er archieven. De koloniale rijken leverden gigantische rijkdom op, dus het Spaanse Archivo General de Indias is een monumentaal gebouw. (Morgen meer.)

Meer over het Spaanse koloniale rijk op Wikipedia. De prent (van Wikipedia) toont het vertrek van Columbus op zijn (geplande) reis naar India, waarmee hij Amerika ontdekte en de neergang van de oorspronkelijke bevolking, de indianen, begon.

Omslag boek

Het boek 1491 van Charles C. Mann laat zien dat het westelijk halfrond veel dichter bevolkt was en dat de samenlevingen daar veel complexer waren dan werd aangenomen. Warm aanbevolen.

Zie ook: Mysteries van de wereld: beschaving in het regenwoud op mijn website over een Britse ontdekkingsreiziger die in het regenwoud op zoek gaat naar een verdwenen beschaving.

Written by Bert Ernste

oktober 8th, 2019 at 5:24 am

One Response to 'Sevilla: koloniaal archief'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Sevilla: koloniaal archief'.

  1. Ongetwijfeld werd er enorm verdiend aan de ontdekte nieuwe werelden .Volgende maand komen twee amerikaanse echtparen hier logeren ,die een bijbel (hollandse bijbel) komen terug brengen naar Zwolle ,die in 1700 door een familie lid van mij mee genomen is ,toen hij met jonge vrouw de hachelijke reis naar Amerika ondernam Hij is nooit terug geweest maar 7 geslachten hebben op deze bijbel gepast en nu ze weten dat er nog familie in Nederland woont waar ze welkom zijn ,nu brengen ze de bijbel die we aan een historisch centrum gaan schenken terug naar de stad waar hij vandaan komt . Ze zeggen we are going to bring him HOME !!!

    Marie sassen -Doyer

    8 okt 19 at 08:58

Leave a Reply