Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Beeld uit Latijns Amerika 1

2 comments

Foto van beeld van hoofd

Brussel (België) 2019

Ik ben leek, maar waarschijnlijk mede door beelden als dit ging men vermoeden dat Polynesiërs contact hadden met de Amerika’s lang voordat de Europeanen er voet aan wal zetten. Dat lijkt nu bevestigd door DNA-onderzoek.

Written by Bert Ernste

oktober 3rd, 2020 at 5:25 am

2 Responses to 'Beeld uit Latijns Amerika 1'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Beeld uit Latijns Amerika 1'.

  1. het zal wel aan mij liggen ,maar ik snap niet helemaal WAAROM hier uit blijkt dat ze al eerder contact hadden gehad met de Amerikanen Komt het door de soort muts die de polinesiers NIET dragen ???

    Marie sassen -Doyer

    3 okt 20 at 07:26

  2. Je moet er voorzichtig mee zijn, want er is veel verschil tussen mensen van dezelfde etnische groep, maar dit beeld lijkt niet erg op de oorspronkelijke bevolking van de Amerika’s, de indianen. Hij lijkt meer negroïde trekken te hebben (bijvoorbeeld brede neus, dikkere lippen) zoals de mensen uit Polynesië.

    Bert Ernste

    3 okt 20 at 07:35

Leave a Reply