Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Pijprokende opa

2 comments

Foto van pop: man met snor en pijp

Foto van man met pijpSão Paulo (SP) Brazilië 2014

Na de pijprokers in de kunst van de afgelopen dagen hierboven een opa met pijp, die ik in São Paulo zag, op een tentoonstelling van historisch speelgoed. Zou er vroeger rook uit die mond zijn gekomen? Daar zit een tuitje.

De tweede foto is van van mijn grootvader Johan Evert de Jong (*1894 Groenlo – †1956 Utrecht). Vrij jong overleden, dus ik heb niet zo veel herinnering aan hem. De foto is genomen in het huis aan de Terborgseweg 78 te Doetinchem, dat al eens op dit blog stond.

Mijn grootvader stond eerder op dit weblog met zijn nieuwe auto.

(Tweede foto groter door erop te klikken.)

> Meer pijproken op dit weblog

Written by Bert Ernste

januari 31st, 2021 at 6:23 am

2 Responses to 'Pijprokende opa'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Pijprokende opa'.

 1. Ik heb het idee dat pijp roken een beetje uit de tijd is. Het pijprokende poppetje is prachtig en ik denk vast dat er eerst rook uit zijn mond kwam. Prettige zondag . Ik krijg morgen mijn eerste vaccin tegen Covid, ben er heel blij mee.

  Marie sassen -Doyer

  31 jan 21 at 09:46

 2. Pijproken is inderdaad iets uit andere tijden geworden, al zijn er nog steeds liefhebbers. Onder hipsters neemt het zelfs toe, zo begrijp ik uit dit artikel met video.

  Gefeliciteerd met uw eerste vaccinatie tegen covid-19!

  Bert Ernste

  31 jan 21 at 10:31

Leave a Reply