Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Eerste internationale postdienst

2 comments

Foto van gedenksteen

Afbeelding van schilderij van Van TassisBrussel (België) 2019

Deze gedenkplaat eert Frans van Tassis, die in 1516 de eerste internationale postdienst opzette.

Ik blijf het bijzonder vinden dat brieven en documenten de wereld over gaan via een netwerk van postbedrijven. Al wordt dat nu in de tijd van elektronische communicatie steeds zeldzamer.

Het portret van Van Tassis is van Wikipedia.

Written by Bert Ernste

april 17th, 2021 at 5:29 am

2 Responses to 'Eerste internationale postdienst'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Eerste internationale postdienst'.

  1. Het blijft ook bijzonder al die brieven die alle kanten opgingen en overal terecht kwamen. Hopelijk blijft de briefpost ook nog al gaat er steeds meer per computer en per telefoon.

    Marie sassen -Doyer

    17 apr 21 at 07:27

  2. Zeker bijzonder. Hoewel internationale post ook altijd iets raars heeft. Daar waar een brief naar België er even lang over doet (variërend tussen de 2 en 5 dagen), zo niet langer, dan post naar andere plekken op de wereld. Of waarom post heen veel duurder is dan post terug of er vele malen langer over doet. Het record heb ik tot nu toe staan op een briefkaart uit Ushuaia. Die kwam 3 maanden na posten aan in Nederland. Flessenpost op de oceaanstroming had het bijna sneller voor elkaar gekregen. Je vraagt je dan toch af hoe dat komt en waar het blijft liggen, gezien de vele dagelijkse verbindingen binnenlands en internationaal.

    Roland

    21 apr 21 at 09:06

Leave a Reply