Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Volkswagen Kombi

3 comments

Foto van voorkant van Volkswagen Kombi

Utrecht 2014

Written by Bert Ernste

april 20th, 2021 at 5:23 am

3 Responses to 'Volkswagen Kombi'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Volkswagen Kombi'.

 1. Een mooie stoere volkswagen !!!

  Marie sassen -Doyer

  20 apr 21 at 07:01

 2. Wellicht de duurste auto van de straat. Ik had me er laatst eens in verdiept en fraai opgeknapte originele exemplaren – zeker de eerste series – zijn een vermogen waard. Vandaar dat er ook mensen zijn die een lucratief handeltje hebben in steeds twee van die busjes uit Brazilië – waar ze langer geproduceerd zijn – goed ‘verpakt’ in een zeecontainer stoppen en naar hier halen.
  Ik snap het wel, ze blijven leuk en het imago dat ze hebben straalt ook niks dan positiviteit en vrijheid uit.

  Roland

  21 apr 21 at 09:09

 3. Ik meen gelezen te hebben dat er ook Volkswagen Kevers uit Mexico (waar ze nog langer zijn geproduceerd dan in Brazilië) werden geïmporteerd. Omdat die niet aan de milieuvoorschriften voldeden, mochten ze niet de Nederlandse weg op. Oplossing: op het chassis van het wrak van een ‘Nederlandse’ Kever de Kever opnieuw assembleren met de onderdelen van de geïmporteerde. Dan had je weer een legale, vrijwel nieuwe Kever.

  Bert Ernste

  21 apr 21 at 09:24

Leave a Reply