Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Dat u het maar weet

2 comments

Foto van bord met verboden

Utrecht 2020

Een duidelijk verbodsbord uit andere tijden op de Utrechtse begraafplaats Kovelswade. Vroeger werden dergelijke verboden nog uitgebreid opgeschreven.

Bordje ‘Het is gevaarlijk naar buiten te leunen’Bij de ramen van de D-trein stond vroeger in vier talen: ‘Het is gevaarlijk om naar buiten te leunen’. In het Italiaans was dat: ‘È pericoloso sporgersi’. Dat klonk heerlijk exotisch en je had meteen het gevoel dat je internationaal op reis ging. De teksten werden eerst vervangen door pictogrammen en tegenwoordig kunnen de ramen van een trein vaak niet eens meer open. Het geeft een heel ander reisgevoel. (De foto van het bordje vond ik hier.)

Overigens: wie vragen heeft over de verboden op de begraafplaats kan zich wenden tot de directeur of zijn ondergeschikten:

Foto van bord op begraafplaats

Written by Bert Ernste

juni 16th, 2021 at 5:23 am

2 Responses to 'Dat u het maar weet'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Dat u het maar weet'.

  1. Ik herinner me nog wel die bordjes met in drie talen geschreven dat je NIET uit het raam mocht hangen . het bord bij de begraafplaats is ook heel bijzonder met de DE BEDIENDEN DER BEGRAAFPLAATS .

    Marie sassen -Doyer

    16 jun 21 at 07:14

  2. Grappig Bert, die borden. Ik kan me herinneren dat we vroeger op Schoonoord een leraar (Kramer van aardrijkskunde?) hadden die dat “periculoso sporgersi” heel vaak zei. Ik kende het en mompel het altijd in mezelf als langs een open raam of hoge flatgalerij loop. 🤪

    Jos

    16 jun 21 at 07:50

Leave a Reply