Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Koffie, lekkere koffie!

one comment

Foto van houten wagen met koffie en koek

Foto van trein aan perron in Driebergen-ZeistUtrecht 2020

In het Spoorwegmuseum in Utrecht zag ik deze nostalgische koffiekar, waarmee op de stations koffie en versnaperingen werden verkocht aan de reizigers. Bovenstaande kar is van 1925 en werd gebruikt in Amersfoort vanwege de lange perrons.

Over het serveren van koffie aan de reizigers na de oorlog op station Driebergen-Zeist schreef ik al eens eerder. Daar werkten de perronkelners met dienbladen, waarmee ze snel langs de trein liepen onder het roepen van: “Koffie, lekkere koffie!”

Written by Bert Ernste

november 14th, 2021 at 6:29 am

One Response to 'Koffie, lekkere koffie!'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Koffie, lekkere koffie!'.

  1. Wat een prachtige koffie kar. Ik weet nog goed hoe al die jongens in Driebergen langs de trein renden met koffie en heel veel reizigers stonden al klaar met het geld voor de koffie en ze hingen uit de ramen.

    Marie sassen -Doyer

    14 nov 21 at 07:59

Leave a Reply